sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Baby Boom!

Näin on. Kesä päättyi ja naaraat alkoivat availla ääntänsä. Ekana kiimatauon katkaisi Lulu, jonka häistä Taavetin kanssa jo kirjoitinkin. No jos en blogiin, niin jonnekin ainakin (Kissalan Facebook-sivua kannattaa seurata). Kahden naamiokissan vauvoista tulee luonnollisesti naamiokissoja ja koska emo on lyhytkarva, eikä variantti, ovat kaikki pennut myös lyhytkarvaisia. Emon valkoisen ja isän ruskeanaamion lisäksi mahdollisia värityksiä ovat sini-, suklaa- ja lilanaamio. Simskuvauvat syntyvät sijoituskodissa Loviisassa lokakuun puolivälin jälkeen.


Toinen karjulan täti oli Nanna ja Sohon häämatkasta Turkuun ainakin mainitsin blogissakin. Jos on pikku-ukon paukuissa kissanpennunsiemeniä, syntyy Turun sijoituskodissa lokakuun lopussa itämaisia lyhytkarvoja. Kuviokakarat tulevat olemaan klassisia tabbyjä, solidit eli yksiväriset luultavimmin mustia ja suklaita. Myös pieni mahdollisuus sinisiin ja liloihin kuviolla ja ilman on, mutta se mahis on tosiaan pieni. Onnellinen olen, jos terveitä pentuja saadaan ja heille hyvät kodit löydetään - kaikki värit kelpaa! :)


Kolmas ja viimeisin huutelija on kilpikonnanaamio balineesini Esme. Esmen kollihan vaihtui pitkäkarvasta lyhytkarvaan ja jos häämenoilla on toivottu tulos, on tässä syksyn kolmas varianttipentue.


Esmelle valitun kollin nimen haluan vielä tässä vaiheessa pitää salaisuutena, mutta pentujen väreistä värigenetiikkaa ymmärtävät osaavat kyllä isän värin ja rodun arvata. Eli marraskuun alussa syntyvän varianttipentueen pennut voivat olla siamilaisia ruskeanaamioita tai mustia itämaisia, sinisiä, suklaita, liloja, punaisia, cremejä tai eri värisiä kilpikonnia. Kaikki pennut tulevat olemaan kuviottomia.


Melkoinen suma siis tuo kolme pentuetta ja vaikkei tätä kirjoittaessani vielä yksikään tiineys ole varmistunut, on vahva tunne siitä, että työteliäs syksy ja talvi on tiedossa, vaikka yksi pentueista syntyy sentään meillä kotona eli ei vaadi kaukostressaamista ja matkustelua.


Sanomattakin on selvää, ettei tähän hetkeen enää lisää naaraita astuteta, vaikka kiimaisivatkin. Eli kaikki esim. Jemmican pennusta haaveilleet, jatkakaa haaveilua. ;) Lyhytkarvapennuista kiinnostuneiden kannattaa olla kuulolla ja vaikka jo tässä vaiheessa yhteydessä.


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 kommenttia: