keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kiirettä

On niin kiirettä, ettei ehdi kuvia ottaa, ei blogia päivittää. Nopsasti nyt jotakin:

Neptunuksen Kuut-pentueen varaustilanne on se, että kaksi pennuista on varattu ja kahta tullaan viikonloppuna katsomaan. Sijoitukseen suunnittelemastani Curlista ei ole tiedusteluja tullut, eli niitä vielä odotellaan. Helsinki, pk-seutu, Itä-Uusimaa hohoi! Tässä olisi hieno pikkuneiti tarjolla!

A-pentue täällä meillä kotona kasvaa. Kaksi viikkoa jo! Minne tämä aika karkaa? Tyypeissä on hassun värisiä tapauksia: Tytöt tummia joo. Se tiedettiin jo päivän vanhoista. Väittäisin, että Arabella (Kyllä, näillä on nimetkin!) on ruskeanaamio ja Animatrix sitten sininen taikka ruskea-/sinikilppari. Aika symmetrisesti sen tumma väri ainakin tällä hetkellä ilmenee, mutta silti sen on selvästi siskoaan vaaleampi.

Pojat sitten... Beesseistä korvankärjistä uskalsin jo haaveilla suklaista taikka vaikka liloista, mutta suklaita/liloja kasvattaneet tiesivät kertoa, että kyllä niiltä nenäkin kahteen viikkoon mennessä värjäytyy. No näiltä ei värjääntynyt. Siispä julistettakoon, että tummempi, oranssimman beige poika, Arancio, on punainen ja vaaleampi, tuskin erottuvan beigekorvainen Agapornis on creme. Näitä onkin sitten hauska peruutella ja muutella, kun ensi viikolla näyttävät taas ihan muulta. Kuvia koitan saada otettua viikonloppuna.

Vielä PRA-testausasiaa. Kuten on varmaan tullut jo aikaisemmin ilmi, molemmat pentueemme ovat saaneet alkunsa, ennen kuin PRA-testaussuositus oli tullut voimaan. Testailemme pentujen vanhempia siis jälkikäteen. Kuu-pentueen isän testaaminen ei enää valitettavasti ole mahdollista, joten suurin toivein odotamme Paten isän, Mummeli Twixinho Jessen tulosta. Nyytihän on testattu ei-kantajaksi, joten pahimmassakin tapauksessa nämä pikkubalineesimme ovat vain kantajia. Asia, jolla ei ole muuta merkitystä kuin se, että jalostukseen mahdolliseti käytettävän saa yhdistää vain ei-kantajaan.

Joka tapauksessa testautan myös pentujen isän, Ploffyn. Sille on morsiamia odottamassa ja mikäli poika osoittautuu kantajaksi, tulen vaatimaan testituloksen myös niiltä, jotka poikaa haluavat naarailleen käyttää.

0 kommenttia: